Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A masszázs még a depressziót is elűzi
  2024-03-09 20:47:45, szombat
 
  A masszázs még a depressziót is elűzi - más alternatív terápiák is segítenek

Sokan szeretnek masszázsszalonba járni, hiszen egy-egy terápiás kezelést követően úgy érezhetjük magunkat, mintha kicseréltek volna. Nemcsak a testünk lélegzik fel egy-egy kezelést követően, de lelkileg is sokkal jobban érezhetjük magunkat.

A masszázs során ellazulnak az izmaink, azaz megszűnik az izmok görcsös feszessége. Márpedig sok esetben ez okozza a fájdalmainkat is, legyen szó hát-, nyak-, avagy fejfájásról.

A masszázsnak rengeteg előnye van, nemcsak az izmok ellazításában segít, hanem csökkentheti a stressz, a szorongás és a depresszió tüneteit, jobb vérkeringést eredményez, és még a nyirokrendszert is stimulálja. Ha ízületi gyulladásban vagy más mozgásszervi betegségben szenvedünk, akkor számíthatunk arra is egy-egy masszázskezelést követően, hogy sokkal rugalmasabbak leszünk, és fokozódni fog a mobilitásunk.

Hozzáértők szerint amennyiben testi panaszaink vannak, vagy a lelkünket szeretnénk masszázs segítségével gyógyítani, akkor heti egy alkalommal mindenképpen el kell mennünk egy masszázsszalonba, hogy aztán jobban, komfortosabban érezzük magunkat.

Egy-egy masszázskezelést követően fontos, hogy elegendő vizet fogyasszunk. A masszázs ugyanis fokozza a vérkeringést és hidratálja az izomszöveteket, így sok vizet veszítünk ezáltal. A nyújtás és az étkezés is javasolt masszázst követően, de a pihenésnek is nagy szerepe van, hiszen ezzel is megtámogatjuk a testünk regenerációját és gyógyulását. A legfontosabb pedig az, hogy élvezzük a masszázs pozitív hatásait. Mutatjuk is, melyek ezek!

Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a rendszeres masszázs nagyon eredményesen csökkenti a nyak- és vállfájdalmat. Nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem a mozgástartományt is segít megnövelni.

A masszázst gyakran használják az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére, például a krónikus ízületi fájdalom, a merevség csökkentésére, a mozgástartomány növelésére és a betegség miatt kialakult alvászavar és szorongás csökkentésére, illetve megszüntetésére.

A rendszeres masszázs nagyon hatékonyan csökkenti az izmok merevségét, az izmokban kialakult feszültséget. Mindemellett fokozza a szervezetben a véráramlást, csökkenti a stresszt, és jobb hangulatot eredményez, hiszen a mélyszöveti masszázs hatására oxicotin- és szerotoninhormon szabadul fel a szervezetben, amelyek jó hangulatot biztosítanak.

A masszázs mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást csökkenteni tudja. Sportolóknál is gyakran alkalmaznak masszázsterápiát, mivel jelentősen fokozza a sportteljesítményt.

Mi segíthet még a szorongás és a depresszió elűzésére? A pszichoterápia is nagyon sokat segíthet. A pszichoterápia magába foglalja a terapeutával történő beszélgetést. A beteg olyan tanulási technikákat és megküzdési mechanizmusokat sajátít el, amelyek nagyon hatékonyan oldják a szorongást és kezelik a depressziót.

A fényterápiát nagyon gyakran használják szezonális affektív rendellenesség esetén, amely a depressziónak az egyik válfaja. A fényterápia segíthet szabályozni a hangulatot és javítja a depresszió tüneteit.

A depresszióban vagy szorongásban szenvedők számára kulcsfontosságú a stresszkezelés és a relaxációs technikák felfedezése és alkalmazása. Az alternatív terápiák, mint például a meditáció, a masszázs, az akupunktúra és a gyógynövény-kiegészítők szintén segítenek a depresszió és a szorongás tüneteinek kezelésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szerotoninhormon, mozgástartományt, masszázsszalonba, masszázskezelést, masszázsterápiát, nyirokrendszert, megszüntetésére, kulcsfontosságú, mechanizmusokat, mozgástartomány, komfortosabban, izomszöveteket, stresszkezelés, regenerációját, rendellenesség, pszichoterápia, csökkentésére, rugalmasabbak, depresszióban, fájdalmainkat, ellazításában, vállfájdalmat, depressziónak, megtámogatjuk, beszélgetést, számíthatunk, szorongásban, fényterápiát, vérkeringést, mindenképpen, csökkentheti, mindemellett, feszültséget, terapeutával, segítségével, eredményesen, testünk lélegzik, masszázs során, izmok görcsös, masszázsnak rengeteg, izmok ellazításában, depresszió tüneteit, lelkünket szeretnénk, alkalommal mindenképpen, masszázs ugyanis, testünk regenerációját, legfontosabb pedig, masszázs pozitív, eddigi kutatási, rendszeres masszázs, fájdalmat enyhíti, masszázst gyakran,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Akarat  Lóhere  Idő  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Idő  Radikális szeretet  Hogy lehet megtartani  Szívem  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Png telefon  Kövesd a cowboyt!  Jónás Tamás – Végtelen b...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Idő  A jó emberek mindig szépek mar...  Png lepke  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Popper Péter szavai  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Próbálj meg ...  Hazára minden embernek szükség...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Reggel van  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Bertolt Brecht -től idézet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Minden harmadik...  Akarat  Bounty krémes  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy lelki imádság  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png cica  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A televizió nem a kultúrát kép...  Még csak most kezdődik a nap  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Adakozás  Akarat  Png telefon  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Szép álmokat!  Hiányzik  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
testünk lélegzik, masszázs során, izmok görcsös, masszázsnak rengeteg, izmok ellazításában, depresszió tüneteit, lelkünket szeretnénk, alkalommal mindenképpen, masszázs ugyanis, testünk regenerációját, legfontosabb pedig, masszázs pozitív, eddigi kutatási, rendszeres masszázs, fájdalmat enyhíti, masszázst gyakran, ízületi gyulladás, krónikus ízületi, merevség csökkentésére, mozgástartomány növelésére, betegség miatt, izmok merevségét, izmokban kialakult, mélyszöveti masszázs, masszázs mind, diasztolés vérnyomást, depresszió elűzésére, pszichoterápia magába, terapeutával történő, beteg olyan, fényterápiát nagyon, egyik válfaja, fényterápia segíthet, depresszióban vagy, relaxációs technikák, alternatív terápiák, szorongás tüneteinek, szerotoninhormon, mozgástartományt, masszázsszalonba, masszázskezelést, masszázsterápiát, nyirokrendszert, megszüntetésére, kulcsfontosságú, mechanizmusokat, mozgástartomány, komfortosabban, izomszöveteket, stresszkezelés, regenerációját, rendellenesség, pszichoterápia, csökkentésére, rugalmasabbak, depresszióban, fájdalmainkat, ellazításában, vállfájdalmat, depressziónak, megtámogatjuk, beszélgetést, számíthatunk, szorongásban, fényterápiát, vérkeringést, mindenképpen, csökkentheti, mindemellett, feszültséget, terapeutával, segítségével, eredményesen, szervezetben, legfontosabb, mozgásszervi, gyulladásban, sportolóknál, mobilitásunk, biztosítanak, fényterápia, csökkenteni, masszázsnak, alkalmaznak, fejfájásról, szabályozni, véráramlást, mélyszöveti, technikákat, gyógyulását, betegségben, depressziót, fogyasszunk, enyhítésére, akupunktúra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.